Ellen

Allereerst ben ik moeder van vier kinderen en oma van zes kleinkinderen.

In 1995 ben ik begonnen met de opleiding do-in en shiatsu aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. De opleiding tot acupuncturist was voor mij een logisch vervolg na mijn jarenlange studie do-in en shiatsu. Mijn praktische vaardigheden heb ik hierdoor kunnen aanvullen met de uitgebreide theoretische basis die aan acupunctuur ten grondslag ligt. In 2009 ben ik afgestudeerd als acupuncturist aan de academie voor Chinese geneeskunde Qing-Bai waar ik tevens mijn westerse medische scholing op HBO niveau heb gedaan. In 2011 heb ik de opleiding tot zwangerschapsyoga docent afgerond aan de Yoga Academie Nederland, aansluitend heb ik twee jaar wekelijkse lessen zwangerschapsyoga gegeven. Bij Meihan heb ik een guasha opleiding gevolgd. Ik volg jaarlijks bijscholingen acupunctuur en shiatsu om mijn kennis te verdiepen.

Doordat ik verschillende onderdelen van de traditionele Chinese geneeskunde jarenlang intensief heb beoefend heb ik het belang ingezien van een goede voeding, voldoende beweging, stilte en aanraking voor een algeheel gevoel van welzijn.

Ik hoop dat in de toekomst er een goede aansluiting zal ontstaan tussen de reguliere gezondheidszorg en de traditionele Chinese geneeskunde!