Consult

Tijdens de eerste afspraak wordt een uitgebreid onderzoek afgenomen. Het onderzoek bestaat uit een groot aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid, hiernaast wordt uw tong bekeken en uw pols gevoeld. Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose met aansluitend een behandelplan opgesteld, hierna volgt de acupunctuurbehandeling. De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en ook worden pols en tong weer geobserveerd. Zo wordt elke behandeling aangepast aan uw gesteldheid van dat moment, er is dus geen standaard behandeling voor een bepaalde klacht.

Omdat ik de afgelopen 25 jaar verschillende onderdelen van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) heb bestudeerd worden mijn acupunctuurbehandelingen beïnvloed door do-in, shiatsu, moxa, guasha, cupping en geef ik ook voedingsadviezen.

In mijn praktijk maak ik gebruik van steriel verpakte acupunctuurnaalden die eenmalig gebruikt worden. Over het algemeen plaats ik niet meer dan tien naalden per behandeling.